Μεγάλη απώλεια για τον Ελληνικό αερομοντελισμό ο θάνατος του Κώστα Κωστόπουλου


19-1-2016

Την Δευτέρα 18-1-2016 πληροφορηθήκαμε στο FORUM aeromodelling από μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου, τον θάνατο του ιατρού και αερομοντελιστή κ. Κ. Κωστόπουλου.

Η προσφορά του κ. Κωστόπουλου στον Ελληνικό Αερομοντελισμό είναι αδιαμφισβήτητη και η αιφνίδια απώλεια του μας θλίβει όλους βαθύτατα.

Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι κάπως πιο καινούργιοι στο χόμπυ, η δημιουργία του FORUM aeromodelling, του 1ου Ελληνικού FORUM αερομοντελισμού, ήταν πολύ πριν το 2005 και συγκεκριμένα, το 2000, όταν ακόμη το Ελληνικό INTERNET βρισκόταν σχετικά στα πρώτα του βήματα.

Την 1η Ιουνίου 2000 ο κ. Κωστόπουλος δημοσίευσε το πρώτο μήνυμα καλωσορίσματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, στο FORUM που ο ίδιος είχε δημιουργήσει στο Yahoo και το οποίο μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση

https://groups.yahoo.com/neo/groups/aeromodellinggr/conversations/messages

Στο FORUM αυτό του Yahoo -το οποίο ο κ. Κωστόπουλος ορθά διατήρησε για λόγους ιστορικού αρχείου- μπορείτε να δείτε πολύ γλαφυρά την ιστορία του Ελληνικού Αερομοντελισμού -όπως παρουσιάζεται από τα μηνύματα- σε μια περίοδο που εγώ θα χαρακτήριζα ως "περίοδο της αθωότητας", υπό την έννοια ότι δεν υπήρχαν τότε πολλά FORUM, ίντριγκες και ανταγωνισμοί, παρά μόνο η αγωνία των αερομοντελιστών για μοντελοδρόμια (υπήρχε τότε μόνο η Ανάβυσσος), η συνεργασία μεταξύ τους, η φιλία και η καλή διάθεση.

Το FORUM αυτό, που μέχρι τον Οκτώβριο του 2003 αριθμούσε μόνο 47 μέλη, έθεσε τις βάσεις για να επιτευχθεί μέσω του INTERNET η σύνδεση των απανταχού της Ελλάδας αερομοντελιστών και η μετέπειτα άνθηση της επικοινωνίας μεταξύ τους, με την δημιουργία και άλλων FORUM, ενημερωτικών SITE κλπ. 

Σε αυτό λοιπόν ήταν αποφασιστική η συμβολή του κ. Κωστόπουλου, η οποία επηρέασε εξίσου αποφασιστικά τον Ελληνικό Αερομοντελισμό.

Ανεξάρτητα από τα φιλοσοφικά και θεολογικά πιστεύω του καθενός ως προς το που ευρίσκεται τώρα ο κ. Κωστόπουλος, ένα είναι το σίγουρο:

Η μνήμη του θα βρίσκεται πάντοτε ανάμεσα μας, ως ένας εκ των σπουδαιότερων πρωτεργατών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην υπόθεση  του Ελληνικού Αερομοντελισμού.


 https://groups.yahoo.com/neo/groups/aeromodellinggr/conversations/messages Γιώργος Καρασούλας