Πως γιόρταζαν παλιότερα οι αερομοντελιστές τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

23-12-2014

Μπορεί πριν από 10-12 χρόνια να μην υπήρχαν μοντελοδρόμια στην Αττική, ούτε και χώροι όπως είναι σήμερα  το Ελληνικό και οι αερομοντελιστές να εξυπηρετούνταν αποκλειστικά από αλάνες όπως της  Αναβύσσου και του Ασπροπύργου, αλλά υπήρχε ένα ενωτικό πνεύμα και οι μοντελιστές διψούσαν για εκδηλώσεις που τους έφερναν πιο κοντά μεταξύ τους.

Έτσι την Πρωτοχρονιά του 2004 οργανώθηκε από την τότε ηλεκτρονική Αερομοντελιστική Εφημερίδα (www.airmodelling.gr) και άλλους αερομοντελιστές, μια εκδήλωση στην αλάνα της Αναβύσσου, με κοπή πίττας, γλυκά και δώρα που κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες μοντελιστές. Τα δώρα αγοράστηκαν με "ρεφενέ" των οργανωτών. Η Βασιλόπιττα και τα γλυκά, επίσης. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πολύ σημαντική συμβολή του Παράσχου Δεμίρη και της οικογένειας του, του Γιάννη Μινιώτη και άλλων φίλων.

Δείτε την παρακάτω ανταπόκριση από το τεύχος Ιανουαρίου 2004 της τότε Αερομοντελιστικής Εφημερίδας και εύχομαι η καρδιά σας να γεμίσει ζεστασιά, όπως αυτή που αισθανθήκαμε εμείς τότε, στην φιλόξενη αλάνα της Αναβύσσου.________________________________

Ανάβυσσος 18-1-2004
Μεγάλη επιτυχία είχε η -για 1η φορά- κοπή πίττας στην Ανάβυσσο!

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, έκοψαν την πίττα τους στην Ανάβυσσο, οι αερομοντελιστές της Αττικής. Η μέρα ήταν πολύ καλή, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και η διάθεση πολύ καλή!

Για 1η φορά τόσος πολύς κόσμος και μοντέλλα στην Ανάβυσσο! Ασφαλώς βοήθησε και η όμορφη μέραΟ Παράσχος Δεμίρης ενώ ετοιμάζεται να κόψει την πίττα και ο Γιάννης Μινιώτης από πίσω, που κρατά το δώρο για τον τυχερό που θα βρει το φλουρί: Το ηλεκτρικό SPITFIRE της GWS!
Ο Παράσχος κόβει την πίττα......και ο τυχερός που βρήκε το φλουρί και πήρε το δώρο: Ο Δημήτρης Πάλλης


Να ευχηθούμε του χρόνου οι αερομοντελιστές της Αττικής να είναι οργανωμένοι σε σύλλογο ή συλλόγους, με μοντελοδρόμια  και ακόμα καλύτερες εκδηλώσεις.

Ανάβυσσος 18-1-2004
_____________________________