Ελληνικό, Παραμονή Χριστουγέννων, Τετάρτη 24-12-2014

24-12-2014

Πίστευα ότι σήμερα, απόγευμα της Παραμονής Χριστουγέννων 2014, δεν θα έβρισκα κανέναν στο Ελληνικό.

Έκανα λάθος!

Όχι μόνο είχε πολύ κόσμο (όσο περίπου και τις Κυριακές), αλλά και πολλά και καλά μοντέλλα!


Πολύς κόσμος και τέλεια ημέρα σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων στο Ελληνικό. Καλή θερμοκρασία και σχεδόν άπνοια. Ιδανικές συνθήκες για πτήσεις!Τις εντυπώσεις έκλεψε κατ αρχήν το τεράστιο (και σπάνιο) μοντέλλο WYVERN S-4 της BLACK-HORSE, το οποίο μάλιστα έκανε σήμερα την παρθενική του πτήση!Το τεράστιο Wyvern S-4 της Black Horse, με εκπέτασμα 2,24 μέτρα, βάρος 13,5 κιλά και 55cc δίχρονο βενζινοκινητήρα της DL. Δυστυχώς ήταν υπερβολικά θορυβώδης
Ο κ. Χρήστος, ο κατασκευαστής και ιδιοκτήτης του μοντέλλου, βάζει μπροστά τον κινητήρα...

Την πρώτη πτήση και το τριμμάρισμα του WYVERN ανέλαβε ο εξαιρετικά έμπειρος σε τέτοια μοντέλλα, κ. Δημ. Γιατράς...το Wyvern έχει μόλις απογειωθεί......και εδώ μόλις προσγειώθηκε......και τροχιοδρομεί επιβλητικά προς τα pitts.

Ήταν ένα εκπληκτικό πραγματικά μοντέλλο, με μόνο ίσως αρνητικό σημείο, τον υπερβολικό και μη αληθοφανή θόρυβο του δίχρονου βενζινοκινητήρα. Αν το μοντέλλο ήταν εφοδιασμένο με 4-χρονο βενζινοκινητήρα, οι εντυπώσεις θα ήταν αναμφισβήτητα άριστες.
Ένα άλλο εντυπωσιακό μοντέλλο, το Gee-Bee-R3 με εκπέτασμα 2,10 μέτρα και  4-χρονο βενζινοκινητήρα HONDA


Όπως μας εξήγησε ο ιδιοκτήτης του μοντέλλου, ο κ. Κωνσταντίνος, το μοντέλλο είναι από τον HOBBYKING και είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευής του. 


Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι η μηχανή του, η οποία προέρχεται από χλοοκοπτικό της HONDA, κόστισε μόνο 200 Ευρώ (καινούργια) και διαθέτει ξεχωριστό δοχείο λαδιού, δηλαδή δεν παίρνει μείγμα βενζίνης-λαδιού!
Ο ήχος της μηχανής ήταν φανταστικός!
Ο ιδιοκτήτης του Gee-Bee, κ. Κωνσταντίνος, με το μοντέλλο τουΔυο άλλα πανέμορφα μοντέλλα του απογεύματος της Τετάρτης: Μπροστά το Messerschmitt του κ. Νίκου και πίσω το Bearcat του κ. Κώστα...και το P40 Warhawk του κ. Δημ.Γιατρά σε ένα κοντινό πλάνο για να φανεί καλύτερα το εξαιρετικό Weathering του μοντέλλου


Και δυο ωραίες φωτογραφίες που μας έστειλε ο κ. Γιάννης Δημητρίου, τραβηγμένες ..."αφ υψηλού" με το τετρακόπτερο του!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους αερομοντελιστές!


Γιώργος Καρασούλας