Το καινούργιο FOCKE WULF της SEAGULL και ο ανταγωνισμός των εταιρειών3-3-2015

Το ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά έχει καλά αποτελέσματα για τους καταναλωτές, αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό ισχύει ασφαλώς και στην αγορά αερομοντελιστικών ειδών.

Πριν από μερικούς μήνες υπήρχε έλλειψη  στο FOCKE WULF 190A της ESM, το οποίο κόστιζε τότε (στον LINDINGER) 330 Ευρώ.

Όταν ήρθε και πάλι στην αγορά, η τιμή του ήταν αυξημένη, στα 360 Ευρώ, μια αύξηση περίπου 10%, ανταποκρινόμενη ίσως και στην μεγάλη ζήτηση που είχε το συγκεκριμένο μοντέλλο (η τιμή σε όλα τα προϊόντα ανταποκρίνεται στους νόμους προσφοράς-ζήτησης).

Αυτό όμως έως ότου, πριν από 15-20 ημέρες περίπου, εμφανίστηκε στην αγορά το νέο FOCKE WULF 190A της SEAGULL, με μεγαλύτερο εκπέτασμα, 2 μέτρα,  το οποίο κόστιζε μόνο 330 Ευρώ!

Και ως δια μαγείας, η τιμή του μοντέλλου της ESM έπεσε αμέσως στα 280 Ευρώ!Το Focke Wulf της ESM. Η τιμή του έπεσε σχεδόν 25% μόλις βγήκε το ανταγωνιστικό μοντέλλο της SEAGULL ! Αν και η ποιότητα φινιρίσματος του ESM είναι αναμφισβήτητα καλύτερη, ποιος θα προτιμούσε να πληρώσει περισσότερα χρήματα για ένα μικρότερο μοντέλλο; 

Έτσι είδαμε την τιμή του  ESM FOCKE WULF να πέφτει δραστικά -και να υπάρχει πληρότητα στην προσφορά του μοντέλλου ενώ αντιθέτως, με το που εμφανίστηκε το καινούργιο SEAGULL FOCKE WULF εξαντλήθηκε και υπάρχει έλλειψη (στο ηλεκτρονικό κατάστημα του LINDINGER) -και μάλιστα υπάρχει και μεγάλος αριθμός προ-παραγγελιών, παρότι το καινούργιο μοντέλλο θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά προς το καλοκαίρι (τον προσεχή Μάϊο ή Ιούλιο).

Αυτά κάνει ο ανταγωνισμός, ασφαλώς προς όφελος των καταναλωτών !

Είμαι περίεργος να δω κατά πόσον η ESM θα συνεχίσει να βγάζει το δικό της μοντέλλο (και σε ποια τιμή) όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της.

Όσον αφορά το FOCKE WULF της SEAGULL, θα είναι εξ ολοκλήρου κλασσική ξυλοκατασκευή από κόντρα-πλακέ και μπάλσα, θα έχει εκπέτασμα 2,03 μέτρα και βάρος 7 κιλά, αρκετά ελαφρύ για το εκπέτασμα του -ένα αντίστοιχο μοντέλλο της ESM (με το ίδιο εκπέτασμα) θα ζύγιζε τουλάχιστον 11 κιλά.


Το καινούργιο FOCKE WULF 190 της SEAGULL. Εντυπωσιακό!


Η κατάλληλη μηχανή για το μοντέλλο είναι 26-33 cc, αλλά θα έχει έτοιμα τα εξαρτήματα για να δεχθεί και ηλεκτρικό μοτέρ.

Θα είναι επικαλυμμένο με ORACOVER και θα είναι βερνικωμένο από πάνω, ώστε η επιφάνεια του να είναι ματ.


Γ.Κ.