Αεροδρόμιο Ελληνικού, Κυριακή 30-11-2014

30-11-2014

Πολύς κόσμος και πολλά τα αξιόλογα μοντέλα την Κυριακή το απόγευμα 30-11-2014 στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. 

Ο καιρός ήταν καλός, επικρατούσε άπνοια (μετά από πολύ καιρό), αλλά είχε συννεφιά που εμπόδιζε την καλή ορατότητα των μοντέλων, ειδικά των SCALE μοντέλων, που τα χρώματα τους είναι σκούρα και στην επάνω και στην κάτω επιφάνεια της πτέρυγας.

Τα μοντέλα ήταν πολλά και αξιόλογα, αλλά μεταξύ αυτών σίγουρα διακρινόταν το μεγάλο FOCKE WULF 190-D του κ. Δημ. Γιατρά, με εκπέτασμα 2.20 μ. και μηχανή 75 cc (δίχρονο βενζινοκινητήρα).Το τεράστιο FOCKE-WULF του κ. Δημ. Γιατρά, με μεγάλη λεπτομέρεια στην κατασκευή του. Εντυπωσιακό.Το FOCKE WULF περιμένει τον πιλότο του, τον κ. Γιατρά, για εκκίνηση και πτήση.
Όπως φαίνεται από την πιο πάνω φωτογραφία, το CANOPY είναι συρόμενο. Αυτή την μετατροπή την έκανε ο κ. Γιατράς και απαίτησε αρκετή εργασία. Προσέξτε επίσης την λεπτομέρεια του cockpit και του πιλότου. Και τα δυο τα έκανε εισαγωγή ο κ. Γιατράς, από Τσεχία και Αμερική, αντίστοιχα.

Το αεροπλάνο πέταξε πολύ καλά.

Και ένα άλλο όμορφο μοντέλο της Κυριακής, το P-51 MUSTANG του κ. Κώστα.
Το MUSTANG του κ. Κώστα με αναμμένη τη μηχανή (δίχρονος βενζινοκινητήρας), έτοιμο για πτήση
...και εδώ λίγο πριν πατήσει στο έδαφος, κατά την προσγείωση. Πέταξε πολύ καλά.

Ακόμη ένα εντυπωσιακό μοντέλο, το RYAN, με εκπέτασμα 2.20 m και δίχρονο βενζινοκινητήρα 50 cc


Ένα ακόμη όμορφο μοντέλο, το Hawker Hariccane που πέταξε πολύ καλά, αρκετές φορές. Προσέξτε πόσο καλό είναι το weathering του μοντέλου.


Τέλος, ένα πολύ όμορφο ηλεκτρικό μοντέλο, το Mirage 2000 που πέταξε πολύ καλά ο κ. Γιάννης της Diamond-Models

Και με αυτά, μια ακόμα όμορφη Κυριακή πέρασε και "γέμισε τις μπαταρίες μας" για την επερχόμενη δύσκολη (από πολλές απόψεις) εβδομάδα.

Ας χαρούμε το Ελληνικό, όσο ακόμα το έχουμε.


Γιώργος Καρασούλας