Το Google-χάρτες ανανέωσε τα δεδομένα για το μοντελοδρόμιο του κ. Π. Ντούνη στα Μέγαρα


7-9-2015

Όπως έγραφα και σε προηγούμενο άρθρο, το Google αργεί κάποιες φορές να ανανεώσει τους χάρτες του, ακόμη και 2 χρόνια. Να το e-mail που μου είχε στείλει σχετικά:

"...Λάβετε υπόψη ότι ενώ προσπαθούμε να έχουμε τις πιο ενημερωμένες εικόνες, οι μελλοντικές ενημερώσεις μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια!"

Αυτό μπορεί και να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, υπό την έννοια ότι τα δορυφορικά δεδομένα για κάποιο μοντελοδρόμιο μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην παρούσα κατάσταση, π.χ. μπορεί να έχει αλλάξει το μήκος του διαδρόμου.

Ωστόσο, κάποιος χρήστης μπορεί να ενημερώσει το Google ότι επιθυμεί να ειδοποιείται με e-mail όταν γίνεται καινούργια σάρωση από τους δορυφόρους της εταιρείας.

Αυτή είναι η περίπτωση που ενημερώθηκα και εγώ από την Google με το ακόλουθο e-mail:

"Γεια σας,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η απεικόνιση του σημείου ενδιαφέροντος "38.023146, 23.302732" έχει ενημερωθεί!
Μπορείτε να δείτε αυτές τις νέες εικόνες στον πίνακα ελέγχου ή στο Google Earth. (γεωγραφικό πλάτος, μήκος: 38.023957, 23.303649)

Θα συνεχίσουμε να σας στέλνουμε ενημερώσεις σχετικά με αυτό το σημείο ενδιαφέροντος, αλλά εάν θέλετε να διαχειριστείτε τις τρέχουσες συνδρομές email σας, επισκεφτείτε τον πίνακα ελέγχου σας.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Google Geo"

Οι φίλοι αερομοντελιστές μπορούν να δώσουν τις παραπάνω συντεταγμένες στους χάρτες Google, προκειμένου να δουν την παρούσα κατάσταση του μοντελοδρομίου.

Φαίνονται τα καινούργια στέγαστρα, ενώ μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια το μήκος των διαθέσιμων διαδρόμων,  με τη μέθοδο που είχαμε περιγράψει στο άρθρο 

"Επιλογή του κατάλληλου μοντελοδρομίου - τι θα γίνει όταν κλείσει το αεροδρόμιο του Ελληνικού"

Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση, καλό θα είναι να κάνετε πάντοτε και επιτόπια επίσκεψη στον χώρο που σας ενδιαφέρει. Οι δορυφορικοί χάρτες Google δίνουν χονδρικές μόνο πληροφορίες.Γιώργος Καρασούλας