Η κοπή πίτας στο μοντελοδρόμιο του HobbyBox


8/2/2015


Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου έγινε η κοπή πίτας στο μοντελοδρόμιο του HobbyBox (κ. Κώστα Μπούρμπουλα), στο Ακραίφνιο, συνδυασμένη εφέτος για τα μέλη του μοντελοδρομίου, την Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών (ΕΑΑ) και τον Αεραθλητικό Μοντελιστικό Σύλλογο Αττικής (ΑΜΣΑ).

Λιγότερος ήταν ο κόσμος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και σε αυτό συνετέλεσε πιστεύω η οικονομική κρίση και η ανασφάλεια των ημερών που ζούμε, που δεν αφήνουν περιθώρια για να χαρούμε το χόμπυ μας όπως θα θέλαμε.Αρκετός ο κόσμος, αλλά όχι όπως τις προηγούμενες χρονιές στο HobbyBox. Η οικονομική κρίση και η ανασφάλεια των ημερών επηρεάζει όλο τον κόσμο.

Ο καιρός εξ άλλου δεν ήταν και ο ιδανικός, συννεφιά με κάθετο άνεμο στον διάδρομο, αρκετά ισχυρό, γύρω στα 4 Bft, που προς το τέλος της εκδήλωσης δυνάμωσε.

Όμως η διάθεση των αερομοντελιστών ήταν καλή, δημιουργήθηκαν πολλά "πηγαδάκια" με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν "φίλοι από τα παλιά".

Αυτό είναι και το σπουδαιότερο σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις.

Είδαμε πολλούς γνωστούς αερομοντελιστές, τον κ. Παναγιώτη Σοφό -που μας εντυπωσίασε με το control-line αεροπλάνο του (και επανέφερε μνήμες από την παιδική μας ηλικία), τον πρόεδρο της ΕΑΑ κ. Γιάννη Κωνσταντακάτο, τον κ. Μανώλη Βαβουράκη και πολλούς άλλους.


Ο κ. Παναγιώτης Σοφός (αριστερά στην φωτογραφία) εκκινεί την ιστορική COX-MEDALLION .15 στο control-line αεροπλανάκι του...και εδώ επιστρέφει φανερά ικανοποιημένος, ύστερα από μια επιτυχή πτήση!


Ιδιαίτερα συγκινητική θα έλεγα όμως, ήταν η παρουσία του κ. Παντελή Καλογεράκου, του ιδρυτού της Ε.Α.Α. και από τους ιδρυτές και "πατέρες" του αερομοντελισμού στην Ελλάδα.Στη μέση της φωτογραφίας (2ος από αριστερά) ο κ. Παντελής Καλογεράκος, από τους πατέρες του αερομοντελισμού στην Ελλάδα, χειροκροτείται από τους παρισταμένους.

Η ιστορία της ίδρυσης της ΕΑΑ από τον κ. Π. Καλογεράκο είναι σχεδόν απίστευτη!  Επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο για να μάθετε ακριβώς την ιστορία:

Ο κ. Παντελής Καλογεράκος (δεξιά στην φωτογραφία) μετά την παρουσίαση του κ. Κωνσταντακάτου (στο κέντρο), προσφωνεί την εκδήλωση και μας διηγείται την ιστορία της ίδρυσης της ΕΑΑΤότε και τώρα. Από το τεύχος της Τεχνικής Εκλογής του Δεκεμβρίου 1972. Μαθήματα Αερομοντελισμού από τον κ. Παντελή Καλογεράκο. Ο κ. Καλογεράκος βοηθούσε με πολλούς τρόπους τον Ελληνικό Αερομοντελισμό.Ευχόμαστε ο κ. Καλογεράκος να είναι πάντα καλά και να παρίσταται στις σχετικές εκδηλώσεις για να μας θυμίζει τι μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος με ισχυρή θέληση, αφοσίωση στον σκοπό του και σκληρή δουλειά. 

Πριν την κοπή της πίτας, ο κ. Π. Σοφός μας έκανε να γελάσουμε όταν δώρησε στον κ. Κωνσταντακάτο έναν ... δεινόσαυρο! "Μια που εμάς τους παλιούς μας αποκαλούν ...δεινόσαυρους, σου χαρίζω και εγώ έναν δεινόσαυρο!", είπε ο κ. Σοφός στον κ. Κωνσταντακάτο!Ο κ. Σοφός αντιμετώπισε με χιούμορ την αμετροέπεια  μερικών νεόκοπων, αυτόκλητων "γκουρού" του χώρου που αυθαδιάζουν και χλευάζουν συστηματικά και αδιάκοπα, περιδιαβάζοντας  στα Ελληνικά FORUM αερομοντελισμού.Δώρισε έναν ...δεινόσαυρο (είχε μάλιστα και φτερά που κουνιόντουσαν!) στον κ. Κωνσταντακάτο !


Κάθε σύλλογος είχε φέρει και την δική του τεράστια βασιλόπιττα, οπότε, αν μη τι άλλο, οι παριστάμενοι ...τουλάχιστον "έφαγαν καλά"! Τρεις τεράστιες βασιλόπιττες, μια από κάθε σύλλογο, για τους παριστάμενους μοντελιστές. Κάθε μια είχε και ένα φλουρί με δώρο!Από αριστερά προς τα δεξιά, ο κ. Παπαδόπουλος για τον ΑΜΣΑ, ο κ. Μπούρμπουλας για το HobbyBox και ο κ. Καλογεράκος -τιμής ένεκεν- για την ΕΑΑ, κόβουν τις πίτες....η διανομή των κομματιών της βασιλόπιττας στους αερομοντελιστές...
...και ο κ. Ευάγγελος Μιχαηλίδης βρίσκει το φλουρί στην βασιλόπιττα του ΑΜΣΑ και κερδίζει μια ηλεκτρική πτέρυγα!Από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα ωραία μοντέλλα, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει το μοντελοδρόμιο του HobbyBox. Παραθέτω πιο κάτω μερικά που μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση, όντας όμως σίγουρος πως αδικώ άλλα μοντέλλα και τους ιδιοκτήτες τους αερομοντελιστές που δεν αναφέρω:Ο κ. Γιάννης Ζήβας συναρμολογεί το τεράστιο YAK, με εκπέτασμα 3,20 μέτρα, BOXER δικύλινδρο βενζινοκινητήρα DLE 170 cc και βάρος 21 κιλά.Το YAK ποζάρει υπερήφανο, μετά από μια πολύ καλή πτήση


Ο κ. Γιάννης Κουρμπάνης με το τεράστιο μοτο-ανεμόπτερο του, με το οποίο έχει πάρει μέρος και σε αγώνες στη Γερμανία. Το ανεμόπτερο κόστισε 1.000 Ευρώ περίπου και άλλα τόσα τα παρελκόμενα στο εσωτερικό του!Το STOLP-STARLET με εκπέτασμα 2,40 μέτρα, δίχρονο βενζινοκινητήρα DLA 32 cc και βάρος 6,5 κιλά Το STOLP-STARLET με τον ιδιοκτήτη του, τον κ. Δημήτρη.Ο κ. Θανάσης Φερφιρής με το Ρώσικο Yakovlev YAK-3, με δίχρονο βενζινοκινητήρα ZDZ 80 cc
Λεπτομέρεια από τον πίνακα οργάνων στο cockpit του YAK


...και ο πιλότος του YAK.
To "Miles" λίγο πριν προσγειωθεί...και τέλος ένα MUSTANG με εκπληκτικό μεταλλικό φινίρισμα! Όπως μας εξήγησε ο ιδιοκτήτης του αερομοντελιστής, το πέτυχε με αυτοκόλλητες λωρίδες αλουμινίου.


Να ευχαριστήσουμε και εμείς με την σειρά μας τον ιδιοκτήτη του HobbyBox κ. Κώστα Μπούρμπουλα και τους συλλόγους ΕΑΑ και ΑΜΣΑ για την ωραία εκδήλωση που μας προσέφεραν και να τους ευχηθούμε Καλή Χρονιά.

Γιώργος Καρασούλας