Υιοθετείστε μια...κολόνα έξω από το σπίτι σας !

 Το ότι η ζωή μας έχει υποβαθμιστεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μνεία, το βλέπει ο καθένας γύρω του καθημερινά και συνεχώς.

 Οικονομική κρίση και ανέχεια, εγκληματικότητα, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ανομία, ηχορύπανση, ο κατάλογος δεν τελειώνει πουθενά.

 Κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα, ίσως γιατί προσβάλλει άμεσα την πιο βασική από τις αισθήσεις μας, την όραση, είναι η κάθε είδους αφισορρύπανση, που δεν αφορά μόνο τις αφίσες των κάθε είδους κομματικών υποτακτικών ("που στο μυαλό είναι νωθροί, μα υπακοή έχουν περισσή", όπως τραγουδούσε πριν πολλά χρόνια η Μαρία Δημητριάδη, σε ποίηση Βόλφ Μπίρμαν και μελοποίηση Θάνου Μικρούτσικου), αλλά και αυτές των υποβαθμισμένων "σκυλάδων" των παραλιακών χαμαιτυπείων, των κάθε λογής ενοικιαστηρίων, των τοκογλυφικών ενεχυροδανειστηρίων, βοθρατζήδων, κλειδαράδων, αλλά και τα "grafities" των κάθε είδους αλητών και μπαχαλάκηδων που με αυτό τον τρόπο "ξεσκάνε" και "ξεδίνουν" τα παιδιά, για να κοιμηθούν ανάλαφρα μέχρι το επόμενο... μεσημέρι ώστε να βγουν ξεκούραστα το βράδυ και να συνεχίσουν την "επανάσταση" τους, και  την εξάσκηση της "τέχνης" τους.  Γιατί οι βρωμιές στους τοίχους, τα "grafities", έχουν ονομαστεί τώρα τελευταία από πολλούς "πρωτοποριακούς" και "εναλλακτικούς", σαν τέχνη. Προφανώς γιατί μέχρι εκεί φτάνει η δική τους αντίληψη περί τέχνης !
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς θα μου πείτε, εναντίον όλης αυτής της βάναυσης οπτικής και αισθητικής ρύπανσης, που μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα περισσότερο τη μιζέρια και τη μαγκουφιά της καθημερινότητας μας (όπως δηλαδή την έχουν καταντήσει κάποιοι, γιατί κάποτε δεν ήταν έτσι τα πράγματα);

Το απλούστερο, το πιο εύκολο, που έχω εφαρμόσει εγώ και προτείνω να κάνετε κι εσείς, είναι να υιοθετήσετε μια ...κολόνα, την κολόνα που βρίσκεται έξω από το σπίτι σας!

Πολύ απλά καθαρίστε την με μια σπάτουλα και κρατείστε την καθαρή, από τις κάθε είδους αυτοκόλλητες βρωμιές και αφίσες, από τα αυτοκόλλητα των κλειδαράδων και βοθρατζήδων, μέχρι την αντιπαθητική μουτσούνα του παραλιακού "σκυλά".

Αν όλοι το κάνουμε αυτό, το περιβάλλον μας θα είναι καθαρότερο, εμείς θα αισθανόμαστε καλύτερα και ίσως όλη αυτή η βιομηχανία των επιτήδειων κάπως να αποθαρρυνθεί.
Γ. Κ.