Από την δραστηριότητα στον Ασπρόπυργο, το Σάββατο 2-4-2016


3-4-2016

  
Ιδανικές ήταν οι συνθήκες στον Ασπρόπυργο το Σάββατο 2 Απριλίου: Άπνοια και αραιή νέφωση που προστάτευε από τον ήλιο και την θάμβωση. Έτσι πολλοί ήταν οι αερομοντελιστές που μαζεύτηκαν και πολλά τα αξιόλογα μοντέλλα.Πολλοί αερομοντελιστές παραβρέθηκαν στον Ασπρόπυργο το Σάββατο, καθώς ο καιρός ήταν ιδανικός. Η φωτογραφία είναι από το πρωΐ, αργότερα ήρθαν και άλλοι αερομοντελιστές.
 
Πολλά αξιόλογα μοντέλλα και καλή παρέα.Το πολύ όμορφο διπλάνο της FMS με εκπέτασμα 1.40 μέτρα και ηλεκτρικό μοτέρ. Κατασκευή από φελιζόλ, κόστισε 300 Ευρώ, έτοιμο. Πέταξε πολλές φορές, πολύ καλά.Το τεράστιο EXTRA του κ. Σάββα, έτοιμο για εκκίνηση. Είχε εκπέτασμα 2.30 μέτρα και δίχρονο κινητήρα βενζίνης 70 cc, της 3W. Αν και δίχρονος, ο ήχος ήταν χαμηλός και πολύ ρεαλιστικός, πράγμα που οφειλόταν στο ειδικό "καζανάκι" της εξάτμισης

 

Ο κ. Γ. Κουτρουμπούχος ετοιμάζει το μεγάλο U-CAN-DO της GREAT PLANES. Είχε εκπέτασμα 1.65 μέτρα και δίχρονο OSMAX κινητήρα 1.20. Πέταξε πολύ καλά. Αριστερά στην φωτογραφία, το κίτρινο διπλάνο "TIGER MOTH" της PHOENIX, με εκπέτασμα 1.42 μέτρα και τετράχρονο κινητήρα MAGNUM 61.
Ο κ. Κουτρουμπούχος ενώ πετά το μοντέλλο τουΤο U-CAN-DO σε μια διέλευσηΕδώ, το μικρό ηλεκτρικό TROJAN ετοιμάζεται να σύρει το ακόμα μικρότερο ανεμοπτεράκι.


 Με αυτά τα λίγα στιγμιότυπα, πιστεύω να σας έδωσα μια γεύση του ωραίου αερομοντελιστικού πρωϊνού στον Ασπρόπυργο.

Σε αναμονή του επόμενου Σαββατοκύριακου.Γιώργος Καρασούλας