Αλάνα Ασπροπύργου, Κυριακή 31-1-2016


 Πολύ καλές συνθήκες και αρκετός κόσμος την Κυριακή 31-1-2016 στην αλάνα του Ασπροπύργου. 

Εγώ έφτασα κάπως αργά, κατά τις 12:30 μμ και είχε μόνο 7 αυτοκίνητα, αλλά όπως μου είπαν αερομοντελιστές που ήταν παρόντες, το πρωΐ ήταν πάνω από 10 αυτοκίνητα. Αυτό ασφαλώς δημιουργεί και κάποιο αίσθημα ασφάλειας, μετά και τα γεγονότα που συνέβησαν στην Μεταμόρφωση σε βάρος αερομοντελιστών.

Εντύπωση μου έκανε το μικροκλίμα που επικρατούσε στην περιοχή: Ενώ στον Σκαραμαγκά ο άνεμος ήταν Ν-ΝΔ και περίπου 4-5 Bft και πίστεψα προς στιγμήν ότι δεν θα βρω κανέναν στον Ασπρόπυργο, εν τούτοις εκεί ο άνεμος ήταν Νότιος ασθενής, περίπου 2-3 Bft.

Στο μέρος ήταν παρόντες γνωστοί αερομοντελιστές και παλιοί φίλοι από άλλα μοντελοδρόμια και από το Ελληνικό.

 
Στην φωτογραφία το "OLYMPUS" του κ. Γ. Χρυσαφίδη σε χαμηλή διέλευση

Το μοντέλλο (όπως μας εξήγησε ο κ. Χρυσαφίδης) είναι από το 1978 και το είχε προμηθευτεί από τον κ. Αγαπητό Ατζολετάκη, από το Ηράκλειο Κρήτης. Έχει πολυεστερική άτρακτο και φτερά από φελιζόλ καλυμμένο με καπλαμά. Η μηχανή του είναι μια δίχρονη OSMAX 46AX.


Ο κ. Χρυσαφίδης με το μοντέλλο του "OLYMPUS"

 Ο Ασπρόπυργος είναι μια αρκετά καλή λύση για τους κατοίκους των Νοτίων, Δυτικών Προαστίων και του Κέντρου. Απέχει μόνο 33 χλμ. από τη Νέα Σμύρνη. Για διάδρομο έχει έναν ασφάλτινο δρόμο πλάτους περίπου 6-7 μέτρων, ενώ το υπόλοιπο έδαφος είναι πατημένο 3Α. Τα αεροπλάνα μπορούν να απο/προσγειωθούν οπουδήποτε μέσα στην αλάνα -ακόμα και αν σβήσει ο κινητήρας τους- χωρίς πρόβλημα. Βέβαια υπάρχει πάντα η περίπτωση (αυτό ισχύει για όλες τις χωμάτινες πίστες) να πεταχτεί κάποιο χαλικάκι και να τραυματίσει την επικάλυψη του μοντέλλου. 
Γ. Καρασούλας